EHF Indoor Champions Challenge 2011 – Dag 3

När taktik blir verklighet

Två matcher stod på schemat även denna dag. Vi inledde mot turneringens starkaste (?) lag, HK Zrinjevac från Kroatien, ett effektivt lag uppbyggt runt en stjärna. Under fredagen hade de dessutom varit skrämmande effektiva på sina korthörnor.

Patric hade med videoanalys och alla till buds stående medel förmedlat en idé om hur vi bäst ska använda våra resurser, och till vår stora glädje omsattes detta till en realitet i mötet med de något ocharmiga (grav underdrift) kroatiskorna. Vi följde vår matchplan med en imponerande träffsäkerhet, samtidigt som Zrinjevac fick lyssna till mycket hårda ord av sin engagerade coach. Vi tog ledningen, och hade 1-1 i paus. Tyvärr tappade vi fokus under två mycket kostsamma minuter, men i övrigt gör vi årets klart bästa match. Mycket glädjande att Julia plockar varje korthörna från alltmer frustrerade kroatiskor. Om förlusten med 1-4 är inte mycket att säga,.mer än att laget gjorde en grym insats.

Belenenses från Portugal stod på tur efter lunch och tupplur, en match vi dominerade stort. Tyvärr upprepade vi vår sedvänja att falla ihop under någon minut, annars hade denna match varit avgjord i ett tidigt skede. Vi segrade med 5-3 efter en hektisk avslutning där vår inbytta juniormålvakt (Beatrice) briljerade med bl.a. en straffräddning. Noterbart är att Ella gjorde fyra mål. Härligt att det äntligen verkar lossna!!

En god och billig middag på en restaurang nära hotellet mättade våra hungriga magar. Kvällen avslutades med film på Patrics och Peters rum.

Imorgon avslutar vi mot BASK från Belgrad. En tuff match väntar….men vi hyser gott hopp om att kunna störa dessa aggressiva serbiskor.

Leave a reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.